Waarom een incentivereis organiseren?
29 oktober 2018

Waarom een incentivereis organiseren?

Jouw medewerkers weten ongetwijfeld dat je ze waardeert. Maar soms is het goed om dat niet alleen te zeggen, maar ook te laten zien. Bijvoorbeeld door het organiseren van een incentivereis. Hiermee beloon, inspireer en motiveer jij je personeel en zorg je indirect voor een hogere arbeidsproductiviteit en lagere werkdruk. Dit zijn de legio voordelen van een incentive:

Gemotiveerde medewerkers

Laten we eerlijk zijn: niet iedereen heeft elke dag zin om naar zijn werk te gaan. Zeker bij routineuze werkzaamheden kan bij medewerkers al snel het gevoel van een sleur ontstaan. Wat er ontbreekt is een helder en concreet doel om naartoe te werken. En natuurlijk een hierbij passende beloning. Een incentivereis blijkt de beloning bij uitstek en leidt bewezen tot meer motivatie onder personeel.

Blije medewerkers

Blije medewerkers vormen de basis van een gezond bedrijf. En waar worden mensen blij van? Juist: even helemaal weg zijn en nieuwe ervaringen delen met elkaar. Een incentivereis van enkele dagen doet al wonderen en brengt mensen dichterbij elkaar. Extra voordeel: de kleurrijke anekdotes over de reis worden nog jarenlang met veel plezier op de werkvloer opgerakeld.

Eensgezinde medewerkers

Een team collega’s is altijd meer dan de som der delen. Maar hoe creëer je een team? In elk geval niet door te blijven hangen in de dagelijkse deadlinestress op kantoor. In een informele setting leren collega’s elkaar beter kennen; zeker als ze tijdens een incentive deelnemen aan uitdagende teambuilding activiteiten. Eenmaal teruggekeerd blijken teams ineens gesmeerd te draaien.

Geïnspireerde medewerkers

Minstens zo belangrijk als motivatie, teamspirit en geluk is inspiratie. Na een incentivereis is er soms een doorbraak in een slepend probleem waarvoor maandenlang geen oplossing gevonden werd. Hoe dat komt? Alleen al door uit te zoomen ontstaat er een helikopterview die een nieuw licht werpt op schijnbaar onoplosbare problemen. Waar een beetje inspiratie al niet goed voor is!

Hogere arbeidsproductiviteit

Zo’n incentivereis belooft nogal wat: motivatie, blijheid, teamspirit en inspiratie. Niet zo gek dus dat ook de arbeidsproductiviteit op de werkvloer er flink van stijgt. En anders is het wel omdat het doorgaan van de incentive vaak afhangt van vooraf gedefinieerde doelen. Kortom: medewerkers weten weer waar ze het allemaal voor doen.

Lagere bedrijfskosten

Blije en gemotiveerde medewerkers hebben een relatief laag ziekteverzuim. Een incentivereis versterkt de band tussen personeelsleden en het bedrijf en laat zien dat de organisatie het geleverde werk beloont. Alleen al dit simpele feit zorgt ervoor dat mensen zich gewaardeerd voelen en met meer plezier naar hun werk gaan. Dat betekent een lager verzuim en een flinke kostenbesparing.

Overtuigd van de vele voordelen van een incentivereis? Laat je dan bijstaan door een professioneel incentive bureau. Neem vrijblijvend contact op via 036 303 54 00 of mail naar info@eventbureau.nl.

Terug naar kennisbank