4 bijzondere eventlocaties voor jouw evenement
24 september 2018

4 bijzondere eventlocaties voor jouw evenement

Congresgebouwen, vergadercomplexen en partycentra vormen vaak het decor voor zakelijke events. En dat is niet zo gek. Want van de catering tot de podiuminstallatie en van de zaalinrichting tot de verlichting: alles is hier compleet ingericht op het faciliteren van een evenement. Wil je voor jouw bedrijfsevent echter een keer wat anders? Kies dan voor een van deze vier bijzondere locaties:

Industriële locaties

Industrieel design is tegenwoordig erg populair. Dus geldt dat automatisch ook voor industriële locaties. Ze ademen nog die typische sfeer van Hollandse nijverheid en bieden vaak voldoende ruimte voor de meest uiteenlopende events. Met name zakelijke events doen het goed in een industriële entourage. Misschien omdat eerdere generaties Nederlandse zakenlieden nog geen twee eeuwen eerder hier hun hemelreikende ambities wisten te verwezenlijken. Hoe dan ook: industriële locaties zoals oude fabrieksgebouwen werken zeer inspirerend. En ze zien er ook nog eens mooi uit. Wat wil een eventorganisator nog meer?

Kastelen

Over eeuwenoude bouwprojecten en hemelreikende ambities gesproken: wel eens aan een kasteel gedacht als setting voor je eerstvolgende event? Niet alleen in Nederland, maar ook over de grens zijn diverse schilderachtige burchten te vinden die geregeld worden gebruikt als locatie voor een evenement. Natuurlijk moet het kasteel hiervoor wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten er meerdere zalen aanwezig zijn voor verschillende break-out sessies en liefst ook een grote balzaal voor de lunchpauze en afsluitende netwerkborrel. De aanwezigheid van kasteeltuinen geeft je daarnaast de optie om het evenement gedeeltelijk naar buiten te verplaatsen.

Buitenlocaties

Spreekt het laatstgenoemde idee jou aan? Dan kun je ook overwegen om je hele event buiten te organiseren. Een buitenevent met grote tenten is een origineel idee en zeker uitvoerbaar als het gaat om bijvoorbeeld een personeelsfeestof productpresentatie. Je kunt zelfs een echt festivalgevoel creëren door foodtrucks en kleine muziekpodia neer te zetten. Natuurlijk lenen buitenlocaties zich niet voor elk type evenement en moet je een beetje geluk hebben met het weer.

Strandpaviljoens

Een mooie variant op een buitenevenement is het organiseren van een event in een strandpaviljoen. Het biedt eventbezoekers de ultieme balans tussen het gevoel van buiten en het comfort van binnen. Een weids uitzicht over de zee werkt zeer inspirerend voor het ontwaren van nieuwe zakelijke mogelijkheden aan de horizon. Na meerdere sessies in een van de moderne binnenruimtes verplaatst het gezelschap zich naar het strandterras om bij de ondergaande zon te netwerken en gezamenlijk een hapje te eten. Wat ons betreft een uitstekende combinatie tussen businessen pleasure.

Terug naar kennisbank