5 tips voor het kiezen van de juiste catering voor uw evenement
1 november 2023

5 tips voor het kiezen van de juiste catering voor uw evenement

Als evenementenbureau krijgen we vaak de vraag: hoe kies je de juiste catering voor je evenement? De keuze van catering is een essentieel onderdeel van elk evenement en kan het verschil maken tussen een gewoon evenement en een gruwelijk gave ervaring. In deze blog geven we je vijf tips om de perfecte catering voor jouw evenement te kiezen.

 1. Bepaal het type evenement
  De eerste stap in het kiezen van de juiste catering is het bepalen van het type evenement. Gaat het om een zakelijk evenement, een bruiloft, een festival of een ander type evenement? Het type evenement bepaalt voor een groot deel wat voor soort catering geschikt is. Zo is een walking dinner bijvoorbeeld ideaal voor een congres, terwijl een buffet of foodtrucks perfect zijn voor een festival.
 2. Ken je gasten
  Een andere belangrijke factor bij het kiezen van catering is het kennen van je gasten. Wat zijn hun wensen en behoeften? Zijn er gasten met specifieke dieetwensen of allergieën? Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van de catering. Een goede cateraar zal altijd bereid zijn om met je mee te denken en een menu samen te stellen dat aan de wensen van jouw gasten voldoet.
 3. Denk aan de logistiek
  Logistiek is een belangrijk aspect bij het organiseren van een evenement. Denk bijvoorbeeld aan de locatie van het evenement en de faciliteiten die aanwezig zijn. Is er een keuken aanwezig of moet het eten op locatie worden bereid? Hoeveel ruimte is er voor de catering? Allemaal vragen die je jezelf moet stellen bij het kiezen van de catering.
 4. Ga voor kwaliteit
  Kwaliteit is natuurlijk een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van catering. Het eten moet lekker zijn en van goede kwaliteit. Vraag de cateraar daarom altijd om referenties en proef de gerechten voordat je een beslissing neemt. Op die manier weet je zeker dat je gasten zullen genieten van het eten.
 5. Vraag om een offerte
  Tot slot is het belangrijk om een offerte aan te vragen bij verschillende cateraars. Zo kun je de prijzen vergelijken en kiezen voor de cateraar die het beste bij je budget past. Vraag altijd naar de mogelijkheden en de kosten van extra diensten, zoals bediening, aankleding en schoonmaak. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Bij Eventbureau gaan we voor gewoon gruwelijk gave events die exceptioneel en onvergetelijk zijn. We creëren een extreem soepel proces, waarbij alles tot in de puntjes geregeld is. Van het kiezen van de catering tot de aankleding van het evenement, wij zorgen ervoor dat alles perfect is. Zo kun jij je richten op het genieten van het evenement en het creëren van geweldige herinneringen.

Terug naar kennisbank