Wat doet een stage manager?
10 mei 2023

Wat doet een stage manager?

Als evenementenbureau organiseren we regelmatig grote events en concerten. Bij zo’n groot event is de stage manager een onmisbare schakel. Maar wat doet een stage manager eigenlijk? In dit artikel leggen we uit welke werkzaamheden een stage manager heeft tijdens een groot event.

Een stage manager is verantwoordelijk voor alles wat er op het podium gebeurt. Dit begint al ver voor het event, waarbij de stage manager samenwerkt met de productieafdeling om het podium op te bouwen en alle technische zaken te regelen. Tijdens het event zorgt de stage manager ervoor dat alles volgens plan verloopt en dat het podium op tijd klaar is voor de artiesten en sprekers.

Een belangrijke taak van de stage manager is het coördineren van de opbouw en afbraak van het podium. Dit moet zo snel en efficiënt mogelijk gebeuren, zodat er genoeg tijd is voor de soundcheck en de show zelf. De stage manager zorgt ervoor dat alle technische aspecten van het podium werken, zoals de microfoons, lichten en geluidsinstallatie.

Maar dat is nog niet alles. De stage manager werkt ook nauw samen met de artiesten en sprekers om ervoor te zorgen dat zij zich comfortabel voelen op het podium. Zo kan de stage manager bijvoorbeeld de kleedkamers regelen en ervoor zorgen dat de artiesten op tijd op het podium staan. Daarnaast is de stage manager verantwoordelijk voor het handhaven van de veiligheid op het podium. Dit betekent dat de stage manager erop toeziet dat er geen onnodige risico’s worden genomen en dat alle betrokkenen zich aan de veiligheidsvoorschriften houden.

Een stage manager is dus een cruciale schakel tijdens een groot event. Zonder een goede stage manager kan het opbouwen en afbreken van het podium chaotisch verlopen en kunnen er technische problemen ontstaan tijdens de show. Ook de veiligheid van de artiesten en het publiek kan in gevaar komen. Het is daarom belangrijk om een ervaren en betrouwbare stage manager in te huren voor uw event.

Bij Eventbureau.nl hebben we veel ervaring met het organiseren van grote events. Onze stage managers zijn experts in hun vakgebied en zorgen ervoor dat uw event soepel verloopt. Wilt u meer weten over onze diensten of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar kennisbank