MEET THE SUPPLIER | Regisseur, showcaller en producer – Monique Winkel
29 april 2022

MEET THE SUPPLIER | Regisseur, showcaller en producer – Monique Winkel

Monique Winkel, regisseur, showcaller en producer, heeft 20 jaar geleden de keuze gemaakt om als freelancer te gaan werken. En dat is achteraf gezien de beste keuze geweest die zij destijds heeft kunnen maken! De vrijheid om te kiezen voor shows waar zij achter staat en te werken met bedrijven en bureaus die loyaliteit en wederzijds respect hoog in het vaandel hebben staan, doen haar erg goed.

En de kenmerken ‘loyaliteit’ en ‘wederzijds respect’ zijn zeker typerend voor de samenwerking tussen Eventbureau en Monique! Waar Monique voorheen veel personeelsfeesten, spelshows en openingen in goede banen leidde, wist Eventbureau haar ook tijdens de lockdown te vinden voor de meer zakelijke en online evenementen. Even schakelen? Absoluut. Het plezier in haar werk verliezen? Gelukkig niet! “Als ik denk aan de samenwerkingen met Eventbureau denk ik aan hard werken, strakke events, maar altijd met een hoop lol”. En plezier hebben in haar werk ervaart Monique als zeer waardevol.

Door de veranderingen binnen de evenementenbranche heeft Monique nagedacht over haar rol hierin en is zij tot de conclusie gekomen dat ze het liefst wil samenwerken met een leuk team en impactvolle evenementen wil neerzetten met gelijkgestemden, maar ook met mensen die met respect door een andere bril kijken “want dan kom je samen tot de mooiste nieuwe dingen en dat maakt het leuk”. De afwisseling en diversiteit van klanten en type evenementen maakt dit werk veelzijdig en gelukkig vindt zij deze diversiteit ook in haar samenwerking met Eventbureau. 

Eén van de eerste grote events waarbij zij mochten samenwerken, was de opening van de sluiskiltunnel – groots, meeslepend, boordevol uitdagingen en beperkingen, maar uiteindelijk een enorm succes. Maar ook de online evenementen van de afgelopen periode zijn Monique bijgebleven. Een strak inhoudelijk programma met interessante experts, waarbij de kijkers tot op de laatste minuut geboeid bleven, zijn voor haar de krentjes in de pap. 

Hoe Monique haar samenwerking met Eventbureau omschrijft? Als recht door zee, met duidelijke afspraken en vooral als een natuurlijke wisselwerking. Als regisseur wordt Monique vaak in het proces betrokken wanneer de vormgeving van het evenement al concreet is. Maar haar input zorgt er voor dat Bart, mede-eigenaar van Eventbureau, meer regie matig gaat denken en ze het evenement samen tot in detail kunnen finetunen op regie niveau. 

Een prachtige samenwerking waarbij het cliché ‘work hard, play hard’ volgens Monique zeker van toepassing is en welke hopelijk nog lang blijft bestaan!

Terug naar kennisbank