MEET THE SUPPLIER | Catering Van Essen – Paul van Essen
11 april 2022

MEET THE SUPPLIER | Catering Van Essen – Paul van Essen

Catering bedrijf Van Essen is een echt familiebedrijf en vanaf 2006 volledig in handen van Paul van Essen. Eventbureau en Van Essen Catering werken al jaren samen en hebben de nodige toffe projecten gerealiseerd. Een samenwerking op basis vertrouwen en vrijheid, en dat werkt voor beide partijen perfect. 

Paul van Essen en Bart van de Beek, beide destijds woonachtig in Hooglanderveen, hadden vanaf het eerste contact een klik en deze is de afgelopen jaren zeker niet minder geworden. Volgens Paul staat dit dan ook aan de basis van hun fijne samenwerking: korte lijntjes, nauw contact en wederzijds vertrouwen. Er is altijd ruimte om mee te denken en de directe communicatie maakt dat de samenwerking met Eventbureau altijd soepel verloopt.

Een project dat Paul van Essen altijd is bijgebleven, is de opening van de Sluiskiltunnel. Een evenement met een enorm volume, diverse logistieke uitdagingen en op Koninklijk niveau. Een mooie vuurdoop voor de samenwerking, waarbij de energie en het lef van Eventbureau de opening tot een succes heeft gemaakt.

En ‘lef’ is een eigenschap welke volgens Paul perfect aansluit bij Eventbureau. 

“Eventbureau durft zich te onderscheiden en het is fantastisch om daar als cateraar in mee te mogen gaan.” 

Paul van Essen doelt hiermee op een evenement voor Incentro, waarbij de catering volledig vegan was. 

“Als Bart en Robert een idee hebben, gaan ze hier met volle overtuiging in! Als jij als organisatie 300 mensen die niet veganistisch zijn, enthousiast weet te maken met een volledig veganistische catering, dan heb je samen goud in handen!’ 

En goud is de samenwerking tussen Van Essen Catering en Eventbureau zeker. Beiden maken ze hun beloftes waar en overtreffen ze elkaars verwachtingen, keer op keer. Paul van Essen krijgt de kans om conceptmatig te werken en zijn creativiteit de vrije loop te laten, zij het binnen bepaalde kaders. En deze vrijheid maakt zijn werk als cateraar nóg leuker. Eventbureau kan op haar beurt blindelings vertrouwen op de concepten uit de koker van Van Essen Catering en verrast hiermee haar opdrachtgevers regelmatig met bijzondere combinaties, pure smaken en fijne structuren.

En zelfs wanneer de evenementen tijdelijk in een andere vorm worden gegoten en waarbij de samenwerking minder frequent is, blijft het warme contact bestaan. Een waardevolle basis voor deze unieke samenwerking!

Terug naar kennisbank