MEET THE SUPPLIER | Activo – Ivo Willemsen
31 maart 2022

MEET THE SUPPLIER | Activo – Ivo Willemsen

Ivo Willemsen, oprichter van Activo, beschrijft zijn bedrijf als de stille motor in de eventbranche die organisatoren van evenementen ontzorgt door het bieden van betrouwbare en op maat gemaakte event software voor zakelijke events en medische congressen. Eventbureau kan dit alleen maar beamen en ging met Ivo in gesprek!

Ivo heeft Activo opgericht in 1997 omdat hij naar eigen zeggen dacht dat het internet – wat toen nog in de kinderschoenen stond – weleens heel groot zou kunnen worden. Een goede inschatting! En waar dit bedrijf in de basis vooral aan de achterkant van het internet zou opereren, namelijk het leveren van webservers aan bedrijven, ontstond in 2000 toch een niche waar Ivo dankbaar én succesvol gebruik van heeft gemaakt. Want wie kent nog de tijd dat je een ticket voor een evenement aankocht per fax en deze vervolgens per post door de brievenbus ontving? 

De digitale wereld ontwikkelde zich in rap tempo, zo ook op het gebied van uitnodigingstrajecten. En het feit dat Ivo graag anticipeert op nieuwe ontwikkelingen, maakt ook dat Activo en Eventbureau zo prettig kunnen samenwerken. “Bart heeft het vermogen om telkens snel te kunnen schakelen op de nieuwe werkelijkheid en denkt altijd in oplossingen. Hierdoor hebben we ook de afgelopen twee jaar, waarin de evenementenwereld een behoorlijke transitie onderging, fijn samen kunnen werken.” 

Want dat de evenementenwereld van fysieke events naar online events ging, heeft Activo en Eventbureau geen windeieren gelegd. Creativiteit en ondernemerschap werd voor beide partijen flink op de proef gesteld, maar Activo heeft haar aanbod uitgebreid met platforms voor de online én hybride evenementen en congressen en samen met Eventbureau aan mooie events gewerkt. 

Het evenement dat Ivo het meest is bijgebleven is een driedaags evenement welke plaatsvond in 2018, op de geweldige locatie De Efteling. En daar waar de samenwerking tussen Activo en Eventbureau doorgaans pas start wanneer de eerste gesprekken al zijn geweest, werd Activo nu als technisch ondersteuner betrokken vanaf de eerste pitch. Hierdoor heeft Ivo van dichtbij meegemaakt wat de toegevoegde waarde is van Eventbureau en de kracht van het team. 

“Hoe Eventbureau van niets, iets heel gaafs kan maken, is bewonderenswaardig. Vanuit puur enthousiasme worden er projecten gerealiseerd waar zowel bezoekers als leveranciers nog lang over napraten.”

Een evenement met internationale gasten, transfers, overnachtingen en de nodige logistieke uitdagingen? Eventbureau draait haar hand er niet voor om. 

“Bart denkt altijd in oplossingen, schakelt snel en zal nooit een bal laten vallen. Robert heeft met zijn jarenlange ervaring in de sprekersbranche altijd het juiste entertainment paraat. Het team beweegt altijd mee met de wensen van de klant én onvoorziene externe factoren en dat maakt Eventbureau ijzersterk.”

Wanneer Eventbureau een GO ontvangt van een opdrachtgever, wordt Activo al vroeg in het proces betrokken. De website wordt vormgegeven en het betalingssysteem geactiveerd. Het creatieve vermogen van Bart en de zakelijke instelling van Robert vullen elkaar gedurende de organisatie van een evenement goed aan. Daar waar Bart aan één woord genoeg heeft en de meest toffe ideeën uit zijn mouw schudt, behoudt Robert de stip aan de horizon. De korte lijntjes met vaste leveranciers als Activo zorgen er vervolgens voor dat alles op rolletjes verloopt – van het concept en het uitnodigingstraject tot de uitvoering en evaluatie! 

Terug naar kennisbank