Hoe kun je als werkgever in deze uitdagende tijd in verbinding blijven met jouw medewerkers? Voelt iedereen zich nog verbonden en is iedereen nog trots? Worden de medewerkers nog steeds geïnformeerd en gewaardeerd en hoe doen we dat dan? Vragen die ongetwijfeld bij veel directies in deze tijd de revue passeren.

Bij Eventbureau.nl geloven wij in online evenementen; van daadwerkelijk ontmoeten naar achter een beeldscherm. Online evenementen hebben daadwerkelijk kracht, impact en effect. Maar dan moet je wel weten hoe en met wie en dat gaat niet zomaar, daarvoor moeten we eerst terug naar de kern. Samen ontwerpen wij een compacte strategie die vertaald wordt naar een krachtig online concept. Niet zomaar een idee, daar komt geen merk verder mee. Wij realiseren spraakmakende content om zo de medewerkers wel op afstand te binden en te behouden. Wij weten hoe je, met het merk als kompas, een sterke en aantrekkelijke organisatie wordt en blijft en dat met de nodige fun.

Van document naar DNA

Een evenement is het enige middel dat op alle zintuigen in kan spelen om de medewerkers te overtuigen, ook online. Daarom zijn onze concepten altijd gebaseerd op de merkwaarde van een organisatie. We bepalen eerst samen de authentieke merkpositionering en doorlopen een vijf fases activatiemodel waarbij we de medewerkers continue raken door middel van online ontmoetingen en offline communicatie; van document naar DNA.

Thuiswerken

Momenteel werkt 90% van de beroepsbevolking thuis, waarbij het lastig is om in verbinding te blijven met de medewerkers. Een online evenement is daarom de ideale oplossing. De ideale CEO houdt nu eenmaal geen contact via e-mail, maar met een perfect georganiseerd online event. Inmiddels zijn deze online evenementen niet meer weg te denken. Echter, wat is de toegevoegde waarde, wat zijn de struikelblokken en hoe zorg je ervoor dat het DNA van jouw organisatie overgebracht wordt?

Diverse varianten

Er zijn diverse varianten voor een online evenement. Zo is er een hybride event en een livestream. Een hybride evenement is de combinatie van een live evenement en een online evenement. Bij een hybride evenement vindt interactie plaats. Interactie is essentieel om de medewerkers op afstand continue te blijven boeien. Om deze interactie te realiseren en de medewerkers actief te betrekken maken wij gebruik van Sqiffer. Deze online tool verbindt medewerkers op afstand offline met elkaar en geeft hun de mogelijkheid om bijvoorbeeld vragen te stellen of te reageren op een stemming. Bij een hybride evenement, worden vooraf duidelijke doelstellingen bepaald en wordt er een gedetailleerd regieschema opgesteld, zodat we tijdens het evenement niet voor verrassingen komen te staan. Wij adviseren bijvoorbeeld om zoveel mogelijk met meerdere camera’s te werken, de verveling slaat toe op het moment dat medewerkers continue naar hetzelfde beeld kijken.

Met een livestream kijken de medewerkers online mee door middel van live video. Bij een livestream is er geen interactie, de medewerkers kijken alleen mee. Net als bij hybride evenementen moet de kwaliteit perfect zijn. Juist omdat er geen interactie is. Wij zorgen voor de juiste apparatuur, decor en verbindingen. Daarnaast duren livestreams vaak kort, de boodschap moet daarom krachtig, duidelijk en doeltreffend zijn.

Bij beide varianten is de content van enorm belang. Deze content moet gebaseerd zijn op de merkwaarden van de organisatie. Qua inhoud, uitstraling en imago.

Waardering

Geef jouw medewerkers waardering en complimenten. Stuur regelmatig een kaartje of laat tijdens een hybride evenement een box bezorgen, waarin bijvoorbeeld de lunch, borrel en dranken zit. Verras jouw medewerkers, op deze manier wordt het een live evenement, alleen vindt deze plaats bij de medewerkers thuis en worden alle zintuigen geprikkeld.

Doen

Een online evenement is op dit moment de meest ideale vorm van communicatie. Bedenk daarom vooraf eerst de doelstellingen. Passen deze bij het DNA van jouw organisatie? Inventariseer de verwachtingen van jouw medewerkers en zorg voor uitstekende technische faciliteiten. Zorg voor de juiste partners die over de juiste kennis beschikken, om jouw online evenement te realiseren met de gewenste impact. En, maak een online evenement leuk. Er zijn zo veel mogelijkheden om deze online beleving tot een succes te maken, daar praten wij graag samen met jou verder over!

Ervaar het verschil Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.