Congres organiseren Maastricht
6 november 2012

Congres organiseren Maastricht

Een congres kan een diepe indruk maken bij zijn bezoekers en dat is waarschijnlijk precies wat u wilt bewerkstelligen. Dit is geen makkelijke opgave, zeker niet als u voor het eerst een congres of symposium moet organiseren. Een congres organiseren vraagt eigenlijk behoorlijk wat kennis van zaken en dan hebben we het niet over het onderwerp van het congres. De druk komt van meerdere kanten. Bijvoorbeeld van de directie die bepaalde eisen stelt aan het congres en van de gasten die met een voldaan gevoel het congres moeten verlaten. Ze mogen zeker niet het gevoel hebben dat het congres bijwonen zonde van hun tijd is geweest. Daarbij is er vaak een tijdsdruk bij een congres organiseren, u kunt er meestal geen maanden over doen om het congres van A tot Z samen te stellen.

Een juiste balans
Tijdens het congres organiseren, komen er ook veel vragen op u af. Waarschijnlijk kunt u deze wel beantwoorden als het gaat over het onderwerp van het congres. Maar wat als er een beveiligingsplan nodig is? Of als er speciale vergunningen nodig zijn? Een congres organiseren kan een stuk eenvoudiger, door een ervaren congresbureau in te schakelen. Zij weten precies wat het juiste stappenplan is om tot een succesvol congres te komen. De ervaring van het congresbureau zorgt ook dat de deelnemers van het congres niet overspoeld worden met informatie van de sprekers, waardoor de gasten niets meer opnemen. Het congresbureau weet precies waar een pauze ingelast moet worden tussen de sprekers of op welk moment voor ontspanning moet worden gezorgd.

Welke sprekers?
Eventbureau.nl is een dergelijk congresbureau. Gevestigd met het hoofdkantoor in Almere, maar in staat om waar dan ook een succesvol congres te organiseren. De locatiespotter van het congresbureau weet precies welke locaties in Maastricht of omgeving geschikt zijn voor uw bijeenkomst. Denkt u dat een congres bijvoorbeeld in de Randstad voor u een positievere invloed heeft, dan kan het congresbureau dit voor u ook  in de Randstad realiseren.

Het congresbureau helpt u ook graag bij het boeken van de juiste sprekers of artiesten. De nauwe samenwerking met Quality Bookings kan het inhuren van de juiste personen voor het congres een stuk eenvoudiger maken. Het gaat hier niet alleen om de sprekers, misschien heeft u hiervoor zelf al kandidaten op het oog. Ook een dagvoorzitter of een bekende DJ voor het afsluitingsfeest van het congres, het kan allemaal geregeld worden door eventbureau.nl.

Doordat u bij een congres organiseren vaak afhankelijk bent van externe partijen, is het prettig als het congresbureau deze taken van u overneemt. U heeft hierdoor één aanspreekpunt en dat is er één die weet waar het mis kan gaan. Het congresbureau heeft genoeg ervaring om juist die zwakke schakels vroegtijdig te ontdekken en hier de juiste maatregelen te treffen, zodat uw congres hier geen hinder van ondervindt.

Wilt u de hulp inschakelen van een congresbureau? Neemt u dan eens vrijblijvend contact met ons op. Het kan u veel tijd en stress besparen.

Terug naar kennisbank