Congres organiseren Lelystad
6 november 2012

Congres organiseren Lelystad

Een congres organiseren is eigenlijk een vak apart. Tegenwoordig worden er steeds meer congressen gehouden, maar niet ieder congres is even effectief. Het doel van een congres is meestal om uw gasten te informeren en te voorzien van de informatie die u voor ze heeft. Maar wat nu als de bezoekers deze informatie niet opnemen? Of direct na het congres alles alweer vergeten zijn? Dan heeft u alle moeite voor niets gedaan en dat kan niet de bedoeling zijn. Het realiseren van een doeltreffend congres vraagt een behoorlijke vakbekwaamheid. Als u de taak heeft om een congres te organiseren en dit is voor u geen dagelijkse kost, dan zult u hier een flinke klus aan krijgen. Allereerst vraagt een congres organiseren veel tijd en een geslaagd congres organiseren vraagt nog veel meer dan alleen maar tijd.

Van sprekers tot beveiligingsplan
Het realiseren van een congres begint met het maken van een programma en sprekers uitnodigen. Maar dan bent u er nog lang niet. Hieromheen krijgt u met allerlei zaken te maken, waar u eigenlijk misschien totaal geen ervaring mee heeft. Zoals het opstellen van een beveiligingsplan, het aanvragen van vergunningen en bijvoorbeeld het samenstellen van een menu. U moet zich ook realiseren dat de hele dag alleen informatie verstrekken behoorlijk saai kan zijn. Wat een direct gevolg heeft voor de bezoekers van het congres. Er moet een juiste balans worden gevonden tussen de sprekers en een bepaalde vorm van ontspanning. Zodat de bezoekers zich weer op kunnen laden om de volgende informatie in zich op te nemen. Het congresbureau eventbureau.nl heeft hier een ruime ervaring mee. Zij kunnen u helpen met het bedenken van een congres planning of een seminar, een stappenplan maken, sprekers en deelnemers uitnodigen. Daarnaast kunnen zij voor u een geschikte locatie zoeken, met behulp van de speciale locatiespotters. Eventbureau.nl is met het hoofdkantoor gevestigd in Almere, maar de locatiespotter vindt de meest geschikte locaties in het gehele land. Het maakt niet uit of u kiest voor een congres organiseren in Lelystad of in een andere regio, het congresbureau kan overal ingezet worden.

Organiseren is onze passie
Moet het een klein congres worden van bijvoorbeeld één middag, of meerdere dagen met een avondvullend programma? Er zijn verschillende mogelijkheden en iedere optie vraagt weer om een andere invulling. Heeft u sprekers, een dagvoorzitter of gastvrouwen voor de informatie balie nodig? Of misschien zoekt u wel een DJ of artiest om de avond sfeervol af te sluiten? Door de nauwe samenwerking van het congresbureau met Quality Bookings is dit allemaal te regelen. Ook voor de catering of andere benodigdheden kan het congresbureau veel voor u betekenen. U bepaalt of u het congresbureau de volledige organisatie in handen geeft of delen hiervan.

Mocht u nieuwsgierig zijn geworden naar de mogelijkheden van het congresbureau, dan kunt u natuurlijk altijd eens vrijblijvend informeren. Organiseren is onze passie en een geslaagd congres of ander evenement, is voor ons net zo belangrijk als voor u.

Terug naar kennisbank