Congres organiseren Enschede
6 november 2012

Congres organiseren Enschede

Een congres organiseren is geen gemakkelijke taak. Sterker nog, het is een tijdrovende klus die niet zelden ook nog wel eens mislukt. Nederland is echt een congresland aan het worden. Iedere dag is wel ergens een congres of seminar. Toch is ieder congres niet even geslaagd. Een congres moet eigenlijk leerzaam, informatief en vermakelijk zijn, maar dat zijn ze lang niet allemaal. Wanneer een congres tegenvalt, werkt het eigenlijk averechts. Er wordt wel gesproken over het event, maar dan vaak in de negatieve zin. Dat is precies, wat u niet wilt. U wilt juist een congres organiseren om als bedrijf of instantie een goede indruk achter te laten. Om dit te bewerkstelligen heeft u een dosis vakkennis nodig. Niet zoals de sprekers over het onderwerp van het congres, maar eigenlijk juist over van alles wat met een congres organiseren te maken heeft. Sprekers, vergunningen, beveiliging, entertainment, catering, locatie… Er komt nogal wat op u af. De kunst is om dit allemaal in goede banen te leiden en waakzaam te zijn op de dingen die er mis kunnen gaan.

Sprekers voor meerdere dagen?
Het congresbureau eventbureau.nl weet precies wat u nodig heeft om een geslaagd congres te organiseren. De ervaring, de deskundigheid en de passie waarmee ze dit doen, zorgen voor een 200% inzet en enthousiasme. Een succesvol congres is een beleving en dat is precies wat een congresbureau wil neerzetten. Daarbij hebben ze ook alle middelen om van het congres een succes te maken. Een enorme data base voor alle benodigdheden, locatiespotters in het hele land voor geschikte zalen voor het congres en natuurlijk het inhuren van de juiste personen. Eventbureau.nl heeft een nauwe samenwerking met Quality Bookings, dit grote boekingskantoor kan via het congresbureau zorgen voor de sprekers, de dagvoorzitter, horecapersoneel, gastvrouwen, een DJ of een artiest. Zeker voor de meerdaagse congressen is het belangrijk om een juiste mix te vinden tussen inspanning en ontspanning. Een onderbreking of een sfeervolle afsluiter van de dag kan dan heel belangrijk zijn. Maar ook als het om één dag gaat, kan een adempauze belangrijk zijn om de gasten weer even op te laden. Het congresbureau weet dit prima voor u samen te stellen en desgewenst ook in te vullen.

Landelijke mogelijkheden voor een congres
Misschien wilt u bepaalde delen van het congres organiseren niet uit handen geven, dat mag natuurlijk altijd. De keus is aan u of u kiest voor een volledige organisatie van het congres door het congresbureau of slechts voor een deel van het event. Ook als u zelf de sprekers aan wilt leveren, dan is dit geen enkel probleem. Het doel van het congresbureau is namelijk hetzelfde als dat van u: zorgen dat het voor alle partijen een geslaagd event wordt. Eventbureau.nl heeft zijn hoofdkantoor in Almere, maar ook in Enschede kunnen we u van dienst zijn. Misschien heeft u zelf een locatie in Enschede en heeft u alleen hulp nodig met het invullen van het congres programma. Of u wilt juist uitwijken naar een andere stad, bijvoorbeeld naar Utrecht of Maastricht. Het kan allemaal. Het congresbureau staat overal voor u klaar.

Wilt u weten wat wij voor uw congres kunnen betekenen? Wilt u wat meer informatie over een congres organiseren? Ook voor uw vragen staan wij altijd voor u klaar.

Terug naar kennisbank