Congres organiseren Amsterdam
5 november 2012

Congres organiseren Amsterdam

Een congres organiseren is iets wat niet voor iedereen is weggelegd. Het vraagt veel organisatietalent, een enorme berg tijd en een flinke stressbestendigheid. Een congres organiseren is niet alleen wat sprekers in een zaaltje hun verhaal te laten doen, maar het gaat er om de luisteraar van het begin tot het eind te boeien. Dat is tenslotte meestal het doel van een congres, zeker als u hiermee uw bedrijf of informatie wilt promoten. Wanneer dit niet doeltreffend in elkaar wordt gezet, zal het congres eerder een averechtse werking hebben. Het lijkt dan misschien of uw informatie niet boeiend genoeg is, terwijl dit zeker niet zo hoeft te zijn. Een congres organiseren is een kwestie van doseren en mixen. De juiste sprekers laten spreken en een perfecte mix vinden tussen ontspanning en inspanning. Dat is soms lastig, hier is vaak een deskundig oog voor nodig. Gelukkig kan een congresbureau u hierbij helpen.

Een congres organiseren en de perfecte locatie zoeken
Het congresbureau eventbureau.nl weet hoe belangrijk het is dat de bezoekers van uw congres na afloop een goed gevoel over het event hebben. Hierdoor zullen zij eerder aan anderen vertellen over de verkregen informatie of er iets mee doen. De sprekers moeten de bezoekers boeien en dat kan de één beter dan de ander. Na een intensievere voordracht is een ontspannende pauze dus belangrijker dan na een interactieve en boeiende presentatie. Een congresbureau kan u helpen om de pauzes op de juiste manier op te vullen. Maar zij kunnen nog meer voor u doen. Bijvoorbeeld vergunningen regelen, een beveiligingsplan opstellen, catering verzorgen of een perfecte locatie zoeken. Dat kan in hartje Amsterdam zijn, maar ook in het uiterste puntje van Limburg. Het hoofdkantoor zit dan wel in Almere, maar de tentakels van het congresbureau reiken ver buiten de regio van het hoofdkantoor. Ervaren locatiespotters zijn altijd op de hoogte van de beste plekken in het hele land.

Alles voor uw congres
Het congresbureau kan behalve sprekers ook andere personen inzetten. Dankzij de samenwerking met het grote boekingskantoor Quality Bookings hebben zij de beschikking over een ruime data base met entertainers en professionele medewerkers. Dit kan een dagvoorzitter zijn voor meerdaagse congressen of een dame die de bezoekers welkom heet en van informatie voorziet. Maar ook de barman of het catering personeel kan ingezet worden, inclusief de culinaire inhoud en de dranken. Maar misschien heeft u een locatie gevonden waarbij het horecagedeelte al aanwezig is, maar heeft u wel iemand nodig om het menu samen te stellen of het geluid te testen voor het afsluitingsfeest. Het congresbureau kan op vele vlakken u volledig van dienst zijn, maar waar u eventbureau.nl voor inzet, dat bepaalt u zelf.

Het maakt voor het congresbureau niet uit of het om een klein congres gaat of een meerdaags congres met vele sprekers. De inzet van eventbureau.nl zal altijd minimaal 200% zijn. Wij kunnen uw congres tot een succesvol evenement maken en dat doen we graag. Heeft u behoefte aan deskundig advies over een congres organiseren of iemand die de touwtjes uit handen neemt? Wij geven u hier graag vrijblijvende informatie over.

Terug naar kennisbank